Verejna Spoved Davida LaChapella / by Julia Love Babuscak

Bratislavská návšteva Davida LaChapella vrcholila v nedeľu podvečer, kedy nemému davu pozostávajúcemu z architektov, umelcov, študentov i novinárov otvorene vyrozprával príbeh svojho života a úskalia jeho tvorby.

1aa.jpg

Po krátkej prehliadke priestorov Galérie mesta Bratislavy, ktorá do 15.novembra hosťuje výstavu LOST AND FOUND sa David LaChapelle vrátil do svojej hotelovej izby, aby sa pripravil na večernú prednášku. V priestoroch divadla Meteorit počas nedeľného večera David bez nároku na honorár vyrozprával svoj životný príbeh. Početným fanúšikom poradil, aby pri všetkom, čo robia sledovali svoje srdce, a úspech už príde sám. Takisto prezradil, že okrem umelcov, ktorí ho v živote inšpirovali najviac, ako napríklad Andy Warhol či Botticelli a Michelangelo, jeho prácu najviac ovplyvňovala vlastná skúsenosť. „Vyrastal som ešte pred príchodom digitálnej éry, takže moja skúsenosť nepochádzala z obrazovky. Ísť do múzea a zapamätať si to, čo tam človek vidí je niečo iné, ako vidieť to na obrazovke,“ povedal Slovákom LaChapelle

Koncept večernej prednášky bol pripravený na mieru bratislavskému publiku a po jej ukončení sa Davidov agent na adresu akcie vyjadril ako o jednom z najlepších Davidových verejných prejavov za posledné roky. Jedinou produkčnou požiadavkou v súvislosti s jeho návštevou bolo zaistenie asistenta, ktorý z New Yorku do Viedne priletel v nedeľu v skorých ranných hodinách. 

Bratislavu David LaChapelle opustil v pondelok 17.10. predpoludním so slovami, že sa teší na skorý návrat do strednej Európy.