David LaChapelle Press Lounge / by Julia Love Babuscak

David LaChapelle at the Press Lounge

 

Pavleye Art and Culture (PAC) is a creative production agency focused on gallery work and the representation of international and local artists. PAC's pilot project in both of its territories, Slovakia and the Czech Republic, is an exhibition of works by the American photographer, David LaChapelle. Prior to the opening , PAC presented an original concept called the David LaChapelle Press Lounge. 

LaChapelle’s "Czech Embassy" is the work of artist and art director, Erika Kohoutová, whose portfolio includes set design for international advertising campaigns and renowned domestic and foreign photographers. In cooperation with the companies 3DH, Dream House, Habitat and LAVMI, Erika created a press lounge inspired by the atmosphere of LaChapelle’s expressive photographs.

This extravagant room manages to blend the principle of the showroom and pop-up store philosophies with elements of a modern gallery space, allowing the lounger to become a part of one of LaChapelle’s surrealist photographs. A red and blue striped floor application was inspired by the iconic imagery of Pieta (Courtney Love) from the cover of his book, Heaven to Hell. The hand painted floor also simulates a marquee next to the playful, artificial grass carpets from Habitat. Tailor-made Czech rugs have over 110 years of tradition yet this project is Habitat's first collaboration with the artistic community.

The David LaChapelle Press Lounge is a place between heaven and earth, balancing a fine line between luxurious, organic and innocent. The atmosphere is complemented by the stylish furniture of Edra, Magis and Zanotta all on loan from Pavla a Radek Krčilovi at 3DH. At the center of attention lies the Edra gold Flap sofa and green throne before a flower altar. Walls are decorated by Christian Lacroix fabrics and wallpapers from Designers Guild, Elite, and Prestigious Textiles - all represented by Biljana Lazovič’s Dream House. 

Wall decorations also include French, luxury wallpapers by Elite as well as distinct graphic patterns from Czech-based LAVMI. LAVMI are the only wallpaper manufacturer in the Czech Republic dedicated to designing and producing wallpapers with original patterns by the designer, Babette Ondrová. Erika Kohoutová’s creative concept terminates with a sky depicting three bold elements. Directly above the lounge is the silhouette of an angel, which is a frequent motif of LaChapelle’s artworks. The hand painted applications continue with kitschy clouds that pass through a spiral storm, inspired by LaChapelle’s iconic photo, Deluge, which is a major element in the curatorial concept of the Prague exhibition, Thus Spoke LaChapelle. 

Special thanks for their support and collaboration go to : 3DH, Dream House, Habitat and LAVMI

 

David LaChapelle Inspired Press Lounge

 

Pražská agentúra PAVLEYE ART AND CULTURE (PAC) je kreatívna produkčná agentúra zameraná na galerijnú činnosť a zastupovanie svetových i domácich umelcov. Pilotným projektom na území oboch krajín je výstava diel amerického fotografa Davida LaChapella, ktorej v Prahe predchádza uvedenie originálneho konceptu David LaChapelle Press Lounge. 

„Česká ambasáda“ renomovaného umelca je dielom art directorky Eriky Kohoutovej, ktorej portfólio obsahuje sety pre medzinárodné reklamné kampane a pravidelne tiež participuje na foteniach renomovaných domácich i zahraničných fotografov. Vyštudovaná sochárka pripravila v spolupráci s firmami 3DH, Dream House, Habitat a LAVMI lounge office inšpirovaný atmosférou LaChapellových expresívnych fotografií. 

Extravagantný priestor, ktorý mieša princíp showroomu, filozofiu POP up stores s prvkami modernej galérie ukazuje, aké je ocitnúť sa v LaChapellovom surrealistickom diele. Červeno-modrá aplikácia svätožiary na podlahe je inšpirovaná ikonickou snímkou Pieta (Courtney Love), ktorá bola použitá na obálke knihy Heaven to Hell. Ručne maľovaná podlaha tiež simuluje hravé šapito doplnené umelým trávnikom a exkluzívnymi kobercami firmy Habitat. Na mieru vyrábané české koberce majú viac ako 110 ročnú tradíciu a tento projekt je ich prvou spoluprácou s umeleckou sférou. 

David LaChapelle Press Lounge je miestom medzi nebom a zemou, kde existuje len tenká hranica medzi luxusom, prírodou, detskou hrou a artefaktmi veľkomesta. Atmosféru dotvára štýlový nábytok firiem Edra, Magis, Zanotta pochádzajúci z portfólia firmy 3DH, za ktorou stoja Pavla a Radek Krčilovi a látky a tapety značiek Christian Lacroix pre Designers Guild, ELITIS, Prestigious Textiles, ktoré zastrešuje Dream House. Centrom pozornosti je zlatá sedacia súprava Flap od firmy Edra i zelený trón umiestnený pred kvetinovým oltárom. 
Dekorácia stien pozostáva z luxusných tapiet francúzskej značky Elitis a českej značky LAVMI, ktorá je známa typickými, čisto grafickými vzormi. LAVMI sa ako jediní v Čechách venujú navrhovaniu a výrobe tapiet s vlastnými vzormi, ktorých autorkou je dizajnérka Babeta Ondrová 
Koncept David LaChapelle Press Lounge dopĺňajú aj látky Christian Lacroix, ktoré v Čechách zastupuje firma Dream House, za ktorou stojí Biljana Lazovič. Použité materiály boli privezené zo showroomov v Londýne a Paríži. 

Kreatívny koncept Eriky Kohoutovej ukončuje nebeská obloha pozostávajúca z troch elementov. Priamo nad lounge sekciou je zobrazená silueta anjela, ktorý je častým motívom LaChapellových diel. Ručne maľovaná aplikácia pokračuje gýčovými mrakmi, ktoré prechádzajú do špirálovitej búrky, kde hlavnou inšpiráciou českej set dizajnérky bola LaChapellova fotografia potopy sveta- Deluge, ktorá tvorí súčasť kurátorského konceptu pražskej výstavy Thus Spoke LaChapelle. 

Za zapožičanie produktov ďakujeme spoločnostiam: 3DH, Dream House, Habitat a LAVMI.


Making of: David LaChapelle Press Lounge